NoPS - PP-70 Otteluraportti 11.6.2021

13.6.2021

Nokian Palloseuran kauden ensimmäinen kotiottelu PP-70 vastaan päästiin pelaamaan samalla viikolla kun Pirkanmaan koronanyrkki linjasi rajoitusten poistamisesta yleisötapahtumien suhteen.
Vaikka tilanne muuttikin paljon, oltiin tapahtumassa silti varpaillaan ja asiat tehtiin katsojien turvallisuus ja hygienia edellä.

Nokian Palloseuran kokoonpanossa nähtiin viikon takaisesta sarja-avauksesta muutoksia jonkin verran.
Maalipuiden väliin astui tälle kaudelle takaisin Nokian Palloseuran väreihin siirtynyt Jani Rantala.
Puolustuslinja asettui lopulta muotoon Sami Ekmark, Eetu Rahkola, Henrik Rahikainen ja Teemu Syrjänen.
Keskikentälle asettui Salomaan veljesten, Santerin ja Valtterin lisäksi ottelussa kapteenin nauhaa kantanut Pekka Äijälä.
Keskushyökkääjänä aloittanut Tuomas Lehti sai laidoilleen Tommi Ala-Hakunin, sekä Emeniken.

Itse ottelu starttasi nokialaisten puolesta varsin väkevästi.

Kun ottelua oli pelattu noin kahdeksan minuuttia, sai kotijoukkue ensimmäisen tilanteen. Vasemmalta puolelta lähtenyt puolenvaihto Emenikelle, joka erinomaisen haltuunoton jälkeen pääsi leikkaamaan keskustaan ja keskittämään vaarallisesti kohti PP:n maalia.
Keskitys leijaili vain hieman yli maalivahdin ja hyökkääjien. Tilanne kuitenkin jatkui vasemmalla laidalla, josta pelattiin pallo takaisin keskelle Valtteri Salomaalle. "Valle" pääsi kuuudentoista rajalta kokeilemaan laukaustaan, mutta puolustuksen onnistui peittää veto kulmapotkuksi.

Kulmapotkua oikealta lähti antamaan Emenike. Laadukkaan vasemman jalan omaava Emenike lähetti matkaan kierteisen, mutta ponnekkaan keskityksen. Keskitys löysi Rahkolan pään, tämän laadukas pusku oikeaan kulmaan muutti tilanteen 1-0. Tuolloin ottelua pelattu 10 minuuttia.

Tämän jälkeen vierailijoiden onnistui muutamia kertoja päästä nokialaisten korkean prässin alta pois, mutta hyökkäykset kuitenkin päättyivät ennen kuin ehtivät vaaran alueille.

Seuraava maalintekopaikka ilmestyi kuin tyhjästä. Ottelun 15 minuutilla maalivahti Rantalan maalipotku jäi keskikentälle pelattavaksi. Keltapaitojen onnistui pallo voittaa ja pelata oikeaan laitaan Emenikelle. Emenike haastoi yhden pelaajan ja noin 40 metristä katsoi maalivahdin olevan ulkona maaliltaan. Nostoyritys kaukaa livahti vain hieman yli maalista. Tilanteesta hämmentynyt PP-veskari Anton Chalhoub loikkasi samalla torjunnalla oman maaliinsa verkon perukoille.

Tämän jälkeen kotijoukkue otti hieman enemmän pallonhallintaa itselleen.

Seuraava tilanne syntyi, kun ottelun 20 minuutilla oikealta laidalta keskikentän tuntumasta Emenike löysi pystysyötöllään Lehden. Tämä ravasi oikeaa kaistaa ylöspäin ja antoi poikkisyötön boksiin. Ala-Hakuni ei aivan tähän ylettänyt ja pallo liukui vieraiden onneksi sivurajan yli.

Tästä vain muutama minutti ja kotijoukkue sai vapaapotkun vasemmalta puolelta reilusta 20 metristä. Äijälän laukaus suuntautui kuitenkin reilusti yli maalin. Tämän jälkeen pidettiin juomatauko, sillä puolipilvisestä säästä huolimatta lämpöä oli 24 astetta plussaa.

Seuraava maali nähtiin 34 minuutin kohdalla, kun Lehti sai keskikentällä pallon ja pelasi pallon oivallisesti Ala-Hakunille linjan taakse. "Töhön" onnistui ohittaa vastaan tullut PP-vahti hivuttamalla pallo verkon perukoille.
Tilanne 2-0.

Seuraava tilastomerkintä tuli 35 minuutin kohdalla kun Ilves-Kissoista vierasjoukkueen vahvistuksena ollut Ville Puustinen otti myöhästyneen taklauksen jälkeen keltaisen kortin. Puustisen lisäksi Ilves-Kissoista PP-70:n mukana oli Iiro Riponiemi, sekä Jesse Jaakkola.

NoPS sai jälleen seuraavan tilanteen aikaiseksi kun omasta päästä lähtenyt Ekmarkin pallonriisto kulkeutui oikealta laidalta pirteän pelin pelanneen Emeniken kautta kuudentoista sisään. Syöttö Äijälälle, joka odotti seuraavasta aallosta tullutta Ala-Hakunia. Pudotuksesta toista maaliaan yrittämään päässyt "Töhö" laukoi, mutta koko ottelun hyvin pelannnut vieraiden maalivahti Chalhoub veti pidemmän korren.
Heti tämän perään siirryttiin tauolle lukemien ollessa 2-0.

Toinen puoliaika starttasi keltaisten komennossa. Äijälä murtautui miltei heti aloituksesta vieraiden kuudentoista rajalle ja sai jalkansa vapaaksi. Veto kuitenkin suuntautui niukasti tolpan väärälle puolelle.

50 peliminuutin kohdalla keltaiset vyöryttivät vasemmalta. Ekmarkin syötöstä "Töhö" jatkoi kohti takatolppaa, mutta jälleen maalivahti oli hereillä ja torjui tilanteen kulmaksi.
Emeniken kulmapotku löysi korkeimmalle kiivenneen Santeri Salomaan, joka jatkoi päällään pallon ylärimaan.

Nokian Palloseura suoritti ottelun 61 minuutilla triplavaihdon, kentän jättivät Valtteri Salomaa, Teemu Syrjänen ja Tommi Ala-Hakuni. Heidän tilalleen keskikentälle Pauli Pylvänäinen sekä Mohamed Koroma. Ja laitapuolustajan paikalle Hannes Varhi.

Vain hetki tästä niin Santeri Salomaa pääsi kokeilemaan laukaustaan kaukaa. Vieraiden maalivahti oli kuitenkin hyvin hereillä tilanteessa ja onnistui torjumaan tämän yrityksen.

Ottelua pelattu noin 75 minuuttia kun kotijoukkue teki tuplavaihdon. Kentältä pois ehkä ottelun näkyvimmät keltapaidat. Avausmaalin syöttänyt ja alati vaarallisia tilanteita luonut Emenike, sekä keskikentän pohjalla riistoja tehnyt ja peliä pyörittänyt Santeri Salomaa. Heidän tilalleen Tuomas Sainio ja Ville Kuusinen.

Tästä vain muutama minuutti ja oikealta avautunut tilanne tarjosi avopaikan Äijälälle, jonka veto kuitenkin viuhui yli PP-maalin.

84 minuutin kohdalla Koroma pelattiin läpi, mutta vastaan tullut maalivahti pystyi häiritsemään miestä sen verran, että nosto meni lopulta ohi maalin.

Tämän jälkeen kotijoukkue suoritti tuplavaihdon. Kentän jättivät ahnaasti puolustajia prässännyt ja toisen osuman alustanut Tuomas Lehti ja Pekka Äijälä. Sisään Matias Hakari ja Samu Jokela, joka sai kapteenin-nauhan käteensä Äijälältä.

Ottelun loppuminuuteilla tilanteita siunaantui vielä useita. Kuusinen pääsi vasemman kautta syntyneen tilanteen jälkeen vitoselta koittamaan ohjausta, mutta pallo suuntautui sivuverkkoon.
Hetki tästä niin oikealta laidalta läpi pelattu Kuusinen syötti poikittain täysin yksin maalin edessä olevalle Koromalle. "Moha" ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan hyvin loikannutta veskaria, vaan tilanne päättyi loistavaan torjuntaan.

Loppusilauksen ottelulle antoi 90+2 minuutilla tehty 3-0 maali, joka syntyi kun Kuusinen sai laittaa pallon tyhjään verkkoon Jokelan syötöstä. Tilanne syntyi vasemman laidan erinomaisesta pelaamisesta ja vieraiden lopun selkeästä väsähtämisestä.

Lämpimässä säässä pelattu ottelu päättyi näihin lukemiin.
Nokian Palloseura on avannut sarjakautensa nyt kahdella voitolla.

Ensi viikolla matkustetaan Tervakoskelle, jossa vastaan asettuu koronarajoituksista vastikään joukkueharjoitteluun palannut Pato.

Tämän jälkeen luvassa ennakkoon povattuna yksi kauden odotetuimmista otteluista, kun 2.7 Tampere United saapuu vieraaksi Nokian Keskuskentälle.
Klo 19 alkavaa ottelua ei kannata missata!