Nuorten valmentajapolku

Nuorten valmentajapolkuhanke on suunniteltu Nokian lukiossa opiskelevalle nuorelle, joka pelaa itse ja on kiinnostunut valmentamisesta. Nuorten valmentajapolulle voi hakea mukaan myös ilman omaa pelaajataustaa. Tällöin on tärkeää, että omaat entuudestaan riittävän lajituntemuksen tai kiinnostuksen lajia ja valmentamista kohtaan.

Valmentajapolulle valitut nuoret käyvät kauden aikana läpi valmennuskoulutusprosessin, joka sisältää eri lajiliittojen ja järjestöjen viralliset valmentaja- ja kouluttajakoulutukset. Päätät itse minkä mukana olevan lajin valmennus sinua kiinnostaa. On myös mahdollista osallistua useamman eri lajiliiton valmennuskoulutukseen.

Prosessiin kuuluu myös seurojen erikseen kunkin osallistujan kanssa räätälöitäviä korvauksellisia ohjaustehtäviä ja käytännön valmentamista oikeassa joukkueympäristössä mahdollisuuksien mukaan.

Nuorten valmentajapolun myötä ymmärryksesi kokonaisvaltaisesta valmentamisesta ja itse pelistä lisääntyy. Lopputulemana käsityksesi lajista ja valmennuksesta paranee. Tämän myötä sinulla on paremmat edellytykset menestyä tulevaisuudessa ohjaajana ja valmentajana.

Koulutuksesta vastaavat

• Kouluttajina toimivat lajiliittojen valtuuttamat valmentajakouluttajat.

Koulutuksen kesto ja kustannukset

• Valmentajapolun koulutukset suoritetaan lukuvuoden aikana kurssimuotoisena. Valmentajapolku on tarjolla ensi syksystä lähtien Nokian lukion opiskelijoille. Mahdolliset valmennus- ja ohjaustehtävät ovat koulu-ajan ulkopuolella.
  • Tarkemmat tiedot, kuten koulutuspäivät ja -paikat, ilmoitetaan valituille henkilöille heti kun koulutusaikataulut selviävät. Koulutukseen valituilta henkilöiltä odotetaan ja edellytetään sitoutumista koulutusprosessiin. Koulutusprosessiin sitoutunut nuori ei maksa toiminnasta mitään ja hänelle voidaan myös tarjota korvauksellisia ohjaus- ja valmennustehtäviä koulutusprosessin aikana.
  • Koulutukseen haetaan täyttämällä ilmoittautumislomake. Koulutuspaikkoja on tarjolla rajallisesti.

Toiminnan tavoitteet

• Antaa nuorille mahdollisuus toimia pelaajauran aikana ja sen jälkeen seurassa valmennustehtävissä.
  • Tarjota nuorille mahdollisuus saada tutussa ympäristössä ohjaus- ja työkokemusta tulevaisuutta ajatellen.
  • Tarjota nuorille eväitä työllistyä urheiluvalmennuksen parissa tulevaisuudessa.
  • Saada lisää nuoria, osaavia ja innokkaita valmentajia seurojen valmennustehtäviin.

Koulutuksen jälkeen

• Koulutukseen valituilla nuorilla on mahdollisuus toimia myös koulutuksen aikana apuvalmentajina seuran juniorijoukkueissa ja lisäksi he ovat etusijalla seuran järjestämien eri tapahtumien ohjaustehtävissä.
  • Tehtävistä voidaan maksaa erillinen korvaus. Koulutuksen suorittaneille tarjotaan koulutuksen jälkeen mahdollisuus jatkaa valmentamista säännöllisesti seurassa, huomioiden nuoren omat mahdollisuudet ja toiveet.

Mitä nuori saa toiminnasta?

• Hyvät lähtökohdat valmentajauralle.
  • Ohjaus- ja työkokemusta.
  • Lajiliittojen viralliset valmentajakoulutukset
  • Mahdollisuuden kesätöihin seuroissa (esim. leirit, pallokoulut ja joukkueiden apuvalmennus).
  • Mahdollisuuden tulevaisuudessa työskennellä seurassa monipuolisesti eri tapahtumissa.
  • Mahdollisuuden jatkaa seuroissa valmennustehtävissä koulutuksen päätteeksi.