Länsi-Pirkanmaan Talentti

Länsi-Pirkanmaan Talentti on Nokian Palloseuran, Ylöjärven Ilveksen, Pirkkalan Jalkapalloklubin, Nokian Pyryn ja Parkunmäen Apassien keväällä 2014 käynnistynyt pelaajakehityksen yhteishanke.

Talentissa P10- ja P11 -ikäluokkien taitavimmat pelaajat on koottu yhteen talentti-harjoitusryhmäksi. Molemmilla ikäluokilla on oma harjoitusryhmä ja valmennus.

Toimintaa hallinnoi ja järjestää tällä hetkellä Nokian Palloseura yhdessä muiden mukana olevien seurojen kanssa.

Miksi Talenttia:

Kovatasoinen peluri tarvitsee ympärilleen kovatasoisia pelureita kehittyäkseen entistä paremmaksi. Kovatempoiseen harjoitteluun ja tavoitteelliseen toimintaan totuttelu on hyvä aloittaa mahdollisimman varhain.

Taitavien pelaajien kanssa harjoittelu kehittää parhaimmillaan nopeaa reagointia ja päätöksentekokykyä pelitilanteissa. Mallioppimista muilta taitavilta pelaajilta, sekä peräänantamattomuuden ja yrittämisen kulttuuria.

Talentin tavoitteet:

* Tarjota kehittävä lisäharjoitusmahdollisuus motivoituneille ja lahjakkaille pelaajille.
* Tukea pelaajan henkilökohtaisen taidon ja pelikäsityksen kehittymistä.
* Valmistaa ja sparrata pelaajaa, ennen hänen osallistumistaan Palloliiton järjestämän koulutuksen eri vaiheisiin (Huuhkaja-, alue- ja maajoukkuetoiminta).

Valmennus- ja oppimiskeinot:

* Viikoittaiset treenisessiot, joissa painopisteinä ovat pelinomainen harjoittelu.
* Laadukas tapahtuma, jossa kaikki pelaajat saavat riittävästi yksilöllistä ohjausta.
* Vinkkejä harjoitteluun omalla ajalla, positiivinen, kannustava ilmapiiri (myös vaativa),
yhteiset pelit, mahdollisesti yhteinen turnaus.

Muuta:

* Koko 10-15+ maalivahti(dit)(riippuen ikäryhmästä).
* Seuroista valmentajia mukana (seuraamassa omia pelaajia, hakemassa ajatuksia itselle/peilaamassa omaa valmennusta….)

P11-ikäluokan valmennus:

Joni Mattila