Tiedote poikkeustilanteesta seurassa

20.3.2020

‍Puheenjohtajan puheenvuoro

Elämme tällä hetkellä poikkeuksellisen haastavia aikoja suomalaisessa seuratoiminnassa Kiinassa alkuvuodesta käynnistyneen ja pandemiaksi edenneen koronaviruksen vuoksi. Tuhannet urheiluseurat ympäri Suomen miettivät, miten selviävät tilanteesta. Seurojen johtohenkilöt viettävät unettomia öitä ja työstävät ratkaisuja itseään säästämättä.

Jokainen meistä myös miettii, miten voimme pitää mahdollisimman hyvin huolta läheisistämme että he pysyvät terveinä ja turvassa näinä vaikeina aikoina. Nokian Palloseurassa pidämme jokaista jäsentämme, toimihenkilöä ja heidän perheitään tärkeänä. Haluamme pitää jokaisesta seurayhteisöön kuuluvasta ihmisestä kiinni kykyjemme mukaan seurana tukien ja auttaen.

Paras tuki ja apu teiltä nopsilaisilta puolestaan seuralle on, että pystytte maksamaan seurallemme elintärkeitä toimintamaksuja jatkossakin. Seuramaksu ollaan perimässä edelleen täysimääräisenä, mutta joukkueet tarkistavat omia joukkuemaksujaan muuttuneiden kulujen, esim. hallimaksujen poisjäämisen takia. Kaikki tähän mennessä laskutetut maksut on maksettava ja joukkueet ottavat tilanteen huomioon tulevissa maksuissa. Ilman tätä seuramme ei pysy toimintakykyisenä.

Nyt on mielestäni jokaisen kohdalla hetki, kun tarvitsee punnita toiminko seurayhteisön pelastajana, vai vaadinko kuluttajana rahat takaisin tilanteessa mihin seurat eivät ole voineet itse vaikuttaa. Pyrin omalta osaltani haastavassa tilanteessa keskustelemaan kaikkien halukkaiden kanssa ja tekemään päätöksiä, mitkä tunnen tilanteessa oikeaksi. Otathan yhteyttä myös jos maksujen kanssa on haasteita, niin keksitään yhdessä ratkaisu.

Kukaan ei tällä hetkellä osaa tarkasti sanoa miten tilanne tulee koronaviruksen osalta etenemään. Varmaa kuitenkin on että tilanne ei tule jatkumaan loputtomiin ja tilanteen normalisoiduttua on tärkeää että seuramme on edelleen elinvoimainen ja toimintakykyinen.

Yhdessä me selviämme varmuudella tästäkin! Kiitos kaikille tuestanne jo etukäteen ja jokaiselle tsemppiä arjen haasteisiin!

 

Petri Kehusmaa
Puheenjohtaja
Nokian Palloseura ry

Seurajohdon ja johtoryhmien yhteystiedot:
https://nokianpalloseura.sporttisaitti.com/seura/seuran-johtoryhmat/

 

 

Omatoiminen harjoittelu poikkeuksellisessa tilanteessa

Seura suosittelee pelaajien aktiivista omatoimista harjoittelua joukkueharjoitusten ollessa tauolla. Liikuntaa ei ole missään nimessä syytä lopettaa. Liikkuminen ja urheileminen täytyy kuitenkin tehdä turvallisesti koronavirustilanne ja hallituksen suositukset ja linjaukset huomioiden.

Tärkeää huomioida että tällä hetkellä ryhmiä ja kokoontumisia on syytä välttää koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Paljon harjoittelua voi tehdä kotona, pihassa ja lenkkipoluilla. Omatoiminen harjoittelu on syytä pitää yksinharjoitteluna ja kentille porukassa pelailemaan kokoontumista on syytä tällä hetkellä välttää.

Omatoiminen harjoittelu on tärkeää pitää monipuolisena, sisältäen ikävaiheeseen sopivan fysiikkaharjoittelun: Lenkkeilyt, nopeusharjoitukset, motoriikka-, liikkuvuus-, lihaskunto- ja voimaharjoitteet.

Sekä pallon kanssa tehtävän tekniikka- ja taitoharjoittelun: 
Ponnauttelut ja pallonkäsittely, kuljetukset ja suunnanmuutokset, syöttö- ja potkutekniikka, haltuunotot ja 1.kosketus, harhautukset jne.

Runsaasti harjoitteita ja harjoitusideoita löydät Palloliiton omatoimisen harjoittelun sivustolta: https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/vinkit-omatoimiseen-harjoitteluun

Myös omalta valmentajaltasi kannattaa kysyä harjoitteluun ja omien taitojen kehittämiseen vinkkejä. 

Tsemppiä kaikille omiin treeneihin ja otetaan tavoitteeksi että tullaan entistä vahvempina ja parempina takaisin kun joukkuetoiminta taas alkaa!