NoPs-Ilves2

7.6.2017

NoPS – Ilves 2

NoPS:in alkukausi on ollut vähintäänkin loistava ja siitä kielii jo pelkästään joukkueen hävittyjen otteluiden sarakkeessa komeileva nolla. Ennen perjantain Ilves 2 ottelua NoPS:lla oli kasassa viisi voittoa ja yksi tasapeli, joka oikeutti joukkueen sarjataulukossa paalupaikalle 16 pisteellä.

Ilves 2 lähti otteluun totuttuun tyyliin nuorella ja pelaavalla joukkueella. Tämä näkyi kentällä heti pelin alkuminuuteista lähtien Ilveksen vahvana hallintana. Pelaajat ja pallo liikkuivat näyttävästi, mutta se ei silti tuottanut Ilvekselle haluttua tulosta. Sen sijaan ottelun ensimmäinen osuma merkataan Nokialaisille 35 minuutin kohdalla, kun Jesse Kuusisto tulee ”front side ollien” tapaan täysin yllättäen vasemmalta laidalta pienen syöttökombinaation siivittämänä ja laittaa pelivälineen vähintäänkin tyylikkäästi ylähyllylle.

Ilveksen kovasta painostuksesta huolimatta ei ensimmäisellä puoliskolla enempää tilastomerkintöjä maalien muodossa tehty ja näin tauolle mentiin NoPS:in 1-0 johtoasemassa.

Toinen puoliaika jatkui ensimmäisen tapaan Ilveksen määrätessä pelin rytmin, joka alkoi näkyä Nokialaisten pelissä väsymyksenä. NoPS:in topparikaksikkona pelanneet Pauli Pylvänäinen ja Aldin Kadric olivat onneksi loistavalla pelipäällä ja näin ajoittain kannattelivatkin koko joukkuetta hyvillä suorituksillaan yhdessä maalivahti Manu Kiljusen kanssa.

75 minuutilla Nokialaisten maailma kuitenkin musteni kun Ilveksen Samuli Järvinen pääsi tarkan keskikentältä lähteneen läpisyötön ansiosta läpiajoon ja sijoitti lukemat 1-1.

Toisella puoliskolla NoPS ei kyennyt normaaliin tapaan luomaan maalipaikkoja lukuun ottamatta Jaakko ”The Mountain” Ahokkaan teknisesti lähes täydellistä puskua, joka kolahti maalien raameihin. Ilveksen kovan painostuksen alla NoPS keskittyi puolustamaan omaa maaliaan ja onnistuikin pelistä nappaamaan yhden pisteen. Pelin luonteen huomioiden tasapeli oli Nokialaisille hyvä suoritus ja siitä on huomattavasti helpompi lähteä keskittymään seuraavaan otteluun.

 

*** Pauli Pylvänäinen

** Manu Kiljunen

* Aldin Kadric