Länsi-Pirkanmaan Talentti

Länsi-Pirkanmaan Talentti on Nokian Palloseuran, Ylöjärven Ilveksen, Pirkkalan Jalkapalloklubin, Nokian Pyryn ja Parkunmäen Apassien keväällä 2014 käynnistynyt pelaajakehityksen yhteishanke, jossa P10-11 -ikäluokkien taitavimmat pelaajat on koottu yhteen talentti-ryhmäksi.

Toimintaa hallinnoi tällä hetkellä Nokian Palloseura

Miksi Talenttia:

Kovatasoinen peluri tarvitsee ympärilleen kovatasoisia pelureita kehittyäkseen entistä paremmaksi. Kovatempoiseen harjoitteluun ja sitoutumiseen harjoittelu on hyvä aloittaa mahdollisimman aikaisin.

Taitavien pelaajien kanssa harjoittelu kehittää parhaimmillaan nopeaa reagointia ja päätöksentekokykyä pelitilanteissa. Mallioppimista muilta taitavilta pelaajilta, sekä peräänantamattomuuden ja yrittämisen kulttuuria.

Talentin tavoitteet:

* Tarjota lisäharjoitusmahdollisuuksia motivoituneille ja lahjakkaille pelaajille.
* Tukea pelaajan henkilökohtaisen taidon ja pelipaikkakohtaisen pelaamisen kehittymistä.
* Valmistaa ja sparrata pelaajaa, ennen hänen osallistumistaan Palloliiton järjestämän koulutuksen eri vaiheisiin (haavi-, piiri- alue- ja maajoukkuetoiminnassa).

Valmennus- ja oppimiskeinot:

* Viikoittaiset treenisessiot, joissa painopisteinä ovat pelinomainen harjoittelu.
* Laadukas tapahtuma, jossa kaikki pelaajat saavat riittävästi yksilöllistä ohjausta.
* Vinkkejä harjoitteluun omalla ajalla, iloinen, kannustava ilmapiiri (myös vaativa),
yhteiset pelit, mahdollisesti yhteinen turnaus.

Painopisteet:

* Havainnointi ja pelikäsitys

* Ykköskosketus (suunta)
* Tempo
* ”Huonompi” jalka
* Peliasento
* Aktiivisuus myös pallottomana

Muuta:

* Koko 10-15+ maalivahti(dit)(riippuen ikäryhmästä).
* Seuroista valmentajia mukana (seuraamassa omia pelaajia, hakemassa ajatuksia itselle/peilaamassa omaa valmennusta….)

P10-ikäluokan valmennus:

Joni Mattila